İskilip Ziraat Odası

Tarihçe

Odamız 1963 yılında Burhan Alpsar tarafından, Belediye Sosyal Tesislerinden yer kiralanarak kurulmuştur.

İlk yıllarında Çiftçi Kayıtları ve Zirai Mücadele İlaç satışı yaparak hizmette bulunmuştur. 2000 yılında Başkan İsmet Özer zamanında mülkiyeti Odamıza ait yerimize taşınılmış, Satış Mağazamız eski yerinde hizmet vermeye devam etmiştir.

Başkan Mustafa Şahin zamanında, İlçe Merkezi sanayi bölgesinde 600 m2 alana çiftçi hizmet istasyonu yapılarak, tohum eleme ve süt toplama merkezi kurulmuştur. Bunun yanı sıra İlçemiz Merkezi Köylerinden olan Kurusaray Köyü’ne çiftçi hizmet istasyonu ve örnek meyve bahçesi yapılmış, tohum eleme tesisi kurulmuştur.

Mevcut Başkan Kamil Akdoğan zamanında, Şehir Merkezinden 3 katlı bina Odamız mülkiyetine alınarak 1. Katı Satış Mağazası, 2. Katı Toplantı Salonu, 3. Katı Misafirhane olarak hizmet vermeye devam edilmiştir.

Odamızın 10.442 üyesi olup bunlardan yaklaşık 7.000 adeti aktif tarım yapmaktadır.

Odamızın 2 adet çiftçi hizmet istasyonu ve bir adet zirai ilaç, tarım alet makineleri ve sebze tohumu satış mağazası bulunmaktadır. Çiftçi Hizmet istasyonlarımızda 3 adet 1 tonluk ve 1 adet 5 ton eleme kapasiteli selektör makinelerimiz ile çiftçilerimize hizmet etmekteyiz.

Her yıl toplantılar seminerler ve fuar gezileri düzenleyerek çiftçilerimizin bilinçlenmesini sağlamaktayız. Ayrıca üyelerimize çiftçi kayıt sistem dosyalarını hazırlayarak çiftçi belgesi düzenlemekteyiz ve proje dosyalarını hazırlayarak yardımcı olmaktayız.